Fibernettet er fra tid til anden et debatteret emne af borgerne i Hillerød. Efterspørgslen er stigende og en hurtig og stabil internetforbindelse er efterhånden et must i ethvert hjem og enhver virksomhed. Det lader dog til, at der mangler gennemsigtighed både i forhold til muligheden for fibernet for den enkelte ejendom og strategien fra kommunen, i forhold til digitale forbindelser, kunne nok være tydeligere.

Faktum er nemlig, at vi er i gang. Byrådet og Hillerød kommune har i strategien Smart City sikret, at der bliver lagt tomrør i alle nye vejprojekter til at forbedre muligheden for fibernet og det er glædeligt, at digital infrastruktur nu er noget, der også drøftes politisk. Hillerød arbejder ligeledes sammen med andre kommuner for at lægge pres på området for at fremme digital infrastruktur. Der ligger dog en stor udfordring i forhold til borgernes adgang til udbyderne, hvor det både er uklart hvor man henvender sig, hvis man ønsker fibernet og om man reelt har muligheden. Fibernet bliver etableret af private udbydere efter princippet om de frie markedskræfter og når man følger debatten er erfaringerne noget brogede, hvilket også får mig til at konkludere, at vi som politikere har et ansvar for at få udbyderne af fibernet i tale.

God dækning af bredbånd er både attraktivt og nødvendigt for borgere og erhverv i Hillerød kommune. Samarbejdet er på vej i den rigtige retning, hvilket vi aktuelt kan se, da TDC igangsætter massive fiberinvesteringer i kommunen og ikke som den eneste udbyder. Så ja – vi er i gang, men det er forståeligt, at man som borger både synes processen er for langsom og ugennemsigtig. Det skal der gøres noget ved!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.