Det er et stort ønske fra mange af Hillerøds borgere, at få bedre internetforbindelse. Mange borgere i Hillerød har ikke internetforbindelse på over 10 Mbit/s, og afskæres herved indirekte fra en række muligheder, informationer og samarbejde. I den forbindelse er det vigtigt, at Hillerød kommune har en målsætning i forhold til den digitale infrastruktur – det er ikke nok at kigge på hvordan vi samarbejder og kommunikerer digitalt, det er ligeledes af afgørende betydning at understøtte hurtigere og stabilt internet.

Jeg har tidligere pointeret, at jeg ser fibernet som en fremtidssikret løsning, hvor man via investeringer allerede nu, forhindrer at skulle hjælpe nødlidende borgere og virksomheder, når det bliver tydeligt at hurtigere internetforbindelser er uundværlige. Den politiske målsætning i Danmark er, at alle senest i 2020 skal have adgang til forbindelser på mindst 100 Mbit/s, når vi downloader og 30 Mbit/s når vi uploader.

Det er derfor glædeligt, at det nu er besluttet at der etableres tomrør i fremtidige anlægsprojekter og der allerede i en række anlægsprojekter er blevet nedlagt tomrør. Tomrør er rør, hvor det bliver muligt, at trække fiber igennem for private aktører ud fra gældende markedsprincipper.

Beslutningen er en del af SMART city strategien og Hillerød bevæger sig nu hen imod en fremtidssikret by.

Det er ikke nogen hemmelighed, at lige præcis digital infrastruktur er en mærkesag for mig – derfor tør jeg godt sig….YES! Det kan betale sig, at kæmpe for hvad man tror på!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *