Når man i en stille stund tager sig tiden til at tænke over, hvad politik egentlig er og hvorfor politik til stadighed har en evne til at sætte ting på spidsen, få folks sind i kog, men også få understøttet et ønskværdigt samfund – så ender tankerne altid ved borgerne…
Tanker om hvad, der er vigtigt for den enkelte og tanker omkring hvordan man får disse stemmer i tale.

I gennem mange år jeg har deltaget i frivilligt arbejde og befundet mig i netværk af klare stemmer med veldefinerede ønsker og ikke mindst holdninger. Og det er egentligt først i de stille stunder, at jeg hører det, der ikke bliver sagt!
Men hvordan hører man noget der er tavst? Uden at blive for poetisk, mener jeg, at tavshed er vigtig og stærk, men også lammende og bekymrende. Måske især for os politikere, for hvordan skal vi vide, hvad der er vigtigt for borgere, hvis de ikke fortæller os det. Og ofte bekymrer jeg mig, om vores system er blevet så fastlåst, af folk har opgivet at give deres behov og holdninger til kende. Her tænker jeg ikke på de borgere der trives med at fortælle deres holdninger, men på dem, der fokuserer på dagen og vejen, på at få familien til at hænge sammen, passe jobbet, er sygdomsramte eller hvad der nu fylder. Til jer vil jeg sige, at hvis du ikke har gjort det før, så er det nu, du hiver fat i din politiker og fortæller hvad der er vigtigt for dig – fordi det er med til at skabe et billede af den verden vi lever i sammen og fordi borgerinddragelse er fundamentet i det politiske arbejde.

Vi vil i de kommende fire år arbejde målrettet med borgerinddragelse i Byrådet og det er mit store ønsker at også din, måske tidligere tavse, stemme bliver hørt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.