I disse tider er politikudviklingen rykket hjem i stuerne. Også her er vi kommet online. Det er der både fordele og ulemper ved, jeg vælger at forholde mig til fordelene, da det virker ufrugtbart at forholde sig til ulemperne, i en tid hvor vi alligevel ikke kan mødes.

I politikudviklingen har vi blik for fremtiden, for nye udfordringer og for nye muligheder. Politikudvikling bringer os videre, sammen, og vi arbejder på, hvordan visioner kan omsættes til politik i praksis.

Både på regionalt og nationalt niveau, har der været inviteret til online politikudviklings møder og jeg har været så privilegeret, at være tovholder for det regionale i forhold til det sygehusrelaterede område. De kommunale møder er ved, at blive planlagt og dem kan vi kun se frem til.

De digitale møder rummer mange facetter. Dels får vi involveret flere og måske andre mennesker, der normalt ikke ville have deltaget i et politisk møde. Derudover er vi sammen på en anden måde, hvor engagementet er helt op til den enkelte, hvor man kan være med på en lytter eller deltage aktivt i dialogerne. Helt grundlæggende for møderne er en pionerånd, hvor vi i fællesskab skal huske på at slå mikrofoner til og fra, at lyden kan drille og internetforbindelserne er af varierende kvalitet. Men netop her er folk rigtig gode til at stå sammen og jeg oplever, at der til møderne er en god stemning og et højt engagement.

Jeg kan kun opfordre til, at man prøver kræfter med at deltage – ikke mindst fordi det politiske grundlag formes her, så her kan man virkelig gøre en forskel.

Er du interesseret i politikudvikling, så send mig en mail på arie@hillerod.dk eller følg med her på siden, så deler jeg datoerne når jeg har dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *