I forlængelse af Corona-krisen kommer det nok ikke bag på nogen, at digital involvering er mere aktuelt end nogensinde. I Borgerinvolveringsudvalget har digital involvering længe haft vores opmærksomhed og i den slipstrøm, fik den digitale involveringsplatform, Sammen om Hillerød, liv. Platformen er en hjemmeside, der både rummer høringer, inspiration og mulighed for borgerforslag. Sammen om Hillerød understøtter samarbejdet mellem kommune, politikere og borgere.

Helt grundlæggende er der ingen tvivl om, at internettet giver unikke muligheder for, at styrke demokratiet. For mig, vil det til hver en tid dreje sig om, at understøtte øget åbenhed og gennemsigtighed, og det digitale segment giver øgede muligheder for, at inddrage borgere aktivt i de demokratiske beslutningsprocesser. Populært kaldet e-demokrati.

Mit håb er, på sigt, at genetablere tilliden til det politiske- og kommunale system. Det er ikke en nem opgave og platformen Sammen om Hillerød, er blot et skridt på vejen – så tag godt imod den og forstå, at den er født i ønsket om, at få endnu flere borgere i tale – i demokratiets ånd. Hvor alle borgere har mulighed for at blive hørt, uden at skulle gå til møder – hvor man nu kan involvere sig hjemmefra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *