Vigtigheden af et produktionskøkken er efterhånden påtalt mange gange, når talen falder på Nyt Nordsjællands Hospital. Det virker derfor helt hen i vejret, når man nu kan læse på sn.dk, at Regionen ikke må afsætte egne midler til køkkenet på grund af betingelserne for kvalitetsfondsprojekterne.
Man kan så også læse i Regionens budgetaftale for 2021-2024, at der er en interesse for, at det projekterede modtagerkøkken udvides til et produktionskøkken – når lejligheden byder sig – og det kommer jo så til, at være op til det næste Regionsråd. Det er noget af en opgave at sende videre og viser, at der ikke har været handlekraft helt fra starten af i det projekt.
Det betyder også, at Nyt Nordsjællands Hospital åbner uden et produktionskøkken og der etableres arbejdsgange, transport af mad, menukort, ansættelse af personale og meget andet velvidende om, at det skal laves om – en bekostelig affære, der vel og mærke kan spænde ben for, at der overhovedet kommer et produktionskøkken.
Samtidig med alt dette, kan man på Regionens dagsorden læse om et nyt ernæringskoncept for Herlev og Gentofte Hospital, der handler om bæredygtig madproduktion og en forbedring af patienternes ernæringstilstand, med patienterne valgfrihed og ernæringsbehov i fokus – dette kan man kun bifalde, men hvordan det hænger sammen med, at man på Nyt Nordsjællands Hospital fravælger både tanken for miljøet på grund af transporten af mad, samt den masseproduktion af mad der givetvis må ske, er svært at se.