Corona har medført, at mange vaner har ændret sig, ikke mindst i forhold til indkøb. Vi er i en tid, hvor sortimentet i dagligvarebutikker har betydning, så man kan lægge sine indkøb ét sted. Derudover ses efterspørgsel efter økologiske varer, frisk frugt og grønt.

Fra tid til anden melder store koncerner sig på banen med ønske om at bygge lokale dagligvarebutikker, men tilkørselsforhold og øget trafik, er ofte en hæmsko for realiseringen af disse.

I Alsønderup Sogn sidder Lokalrådet aktuelt med bolden i forhold til at se på muligheder for en købmandsforretning eller dagligvarebutik i området. Aktuelt er de i dialog med Dagrofa, der har erfaring med at etablere købmandsbutikker, drevet af borgerne selv. Om der er opbakning til dette i vores sogn, er endnu uvist – men mulighederne er der.

For mig drejer det sig lige så meget om de lokale samlingssteder og husker med glæde torvedage ved købmanden i Alsønderup. Jeg mener, vi skal løfte blikket og lade os inspirere af steder hvor købmand og social aktivitet går hånd i hånd. Jeg drømmer om, at kunne nyde en kop kaffe i solen – lige der foran købmanden. Jeg er klar til at gøre en indsats, sammen med Lokalrådet og Borgerforeningen – og jer.

 

2 Comments

 • Hej Annette

  Jeg deler din opfattelse af betydningen af en købmand for et lokalområdet. Hvis det nu skulle kikse, på kort eller længere sigt med Dagrofa eller anden etableret kæde, så lader det til at vi er nogle, der gerne vil arbejde for en “Jordnær” agtig løsning. Frivillig arbejdskraft, afsætning af lokale “bæredygtige” varer, kulturtilbud osv. som omhyggeligt skal undgå 1) at gå kulsviergården i bedene, 2) en usund alkohol-kultur.
  Se, det kan jo være en stor gevinst for et område! Der er en tråd på Tulstrup og omegn, hvor visionerne bliver luftet. Så det håber jeg på at der er kommunal opbakning til, hvis det skulle vise sig aktuelt.

  venligst 😉
  Martin Boll

  • Hej Martin,

   Det er en rigtig god idé med noget ala “Jordnær”, som jeg til fulde bakker op om. Måske den idé i virkeligheden er bedre end en dagligvarebutik.

   Bedste hilsener
   Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.