Imens mange forældre har adgang til en madordning på arbejdspladsen, må mange børn nøjes med en lunken madpakke. Og lunken er den, for i mange klasselokaler er der heller ikke køleskabe. Det er måske ikke så underligt, at en del børn “glemmer” madpakken hjemme eller benytter nærliggende supermarkeder til hurtige snacks i frikvartererne.

Madordninger kan organiseres på flere måder, der både kan erstatte madpakken eller blot være et supplement. For nogle børn vil en madordning betyde, at de kan fralægge sig usunde madvaner og for andre vil det betyde, at de i det hele taget får mad i løbet af dagen. Og netop madvanerne har betydning for børnenes sundhed, hvor nødvendige næringsstoffer og en passende mængde energi, gør at de vokser og udvikler sig.

Jeg mener at det er på tide, at vi for alvor får kigget på muligheden for at etablere madordninger eller genåbne skolekantinerne. I Hillerød har der tidligere været skolekantiner og der er selvfølgelig sket en del siden de blev afviklet, hvor også flere børn er kommet til. Så vi skal tænke kreativt, vi skal kigge på egenbetaling og så skal vi politisk beslutte os for, om det er noget vi vil understøtte på skolerne. Således at valgfrihed og børns sundhed kommer i centrum. På nogle skoler er det aktuelt muligt at købe mad og hvorfor ikke drage deres erfaringer i spil.

Med et kommunevalg på trapperne, ser jeg det som en oplagt mulighed, at drøfte madordninger eller åbning af kantiner på skolerne. Og jeg vil med glæde påtage mig opgaven med at føre det videre i det kommende Byråd. Spørgsmålet er bare, om der er opbakning til det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *