Hvornår skete det, at omsorg og medmenneskelighed blev erstattet af normeringer og ansvarsfordelinger?

Endnu en morgen, hvor en sygeplejerske møder på arbejde kl. 7 for at modtage nattens rapport; to døende patienter og endnu en gang overbelægning. Nu tror de fleste sikkert at dette indlæg handler om at sundhedsvæsenet har spillet fallit og der ikke er nok varme hænder, som man så populært siger, men det gør det ikke.
Det handler om børn! Det handler om os, der stadig møder kl. 7 for at passe Danmark. I mens vi passer vores job, skal nogle andre passe vores børn, og netop denne morgen er sygeplejersken ekstra bekymret, for da hun kørte hjemmefra efterlod hun en dreng på 9 år alene hjemme. Magnus skulle selv cykle i skole, da der ikke er morgenpasning på skolen. En dreng som er utryg ved at være alene hjemme – sygeplejersken ved godt det nok skal gå, men alligevel, hvem passer hendes børn, når hun passer sine patienter?

Jeg mener vi spiller fallit, når vi ikke giver mulighed for at åbne skolerne for børnene om morgenen – det er ikke rimeligt, at børn ned til 8-9 år skal være alene hjemme, i mens mor og far passer sit job. Beslutningen om at spare morgenpasningen væk er politisk og den trænger til en revurdering. Som de fleste nok ved, er jeg ny i politik og lige netop sådan en beslutning undrer mig. Det ligger ikke  i HFO‘s normering, at lade børn fra 4. klasse og opefter at ankomme om morgenen – har jeg fået at vide. I og med det ikke ligger i normeringen, bliver det uklart hvem der har tilsynspligten med eleverne og dermed ansvaret om morgenen, hvis der sker noget.
Disse elever er stadig børn, og de bliver ikke mindre børn, selv om der tales om normeringer, ansvar og de i højere grad kun omtales som elever. Elever ER børn!
Vi ender ud med at ansvaret alene ligger hos forældrene, som så efterlader deres børn alene hjemme! Flere forældre tilbyder at betale morgenpasning, men her kommer det til at handle om brugerbetaling, og med et gik der politik i den igen. 

Så jeg spørger, hvor blev omsorgen af? På trods af mit liberale fundament, skal vi stadig passe på hinanden og passe på dem der passer på andre!

(Navnet er fiktivt)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.