Dette var ugen, hvor det månedlige Byrådsmøde blev afholdt, derfor fylder det selvfølgelig en del i ugens arbejde. Der var mange vigtige dagsordener og jeg pointerede, på vegne af Venstres byrådsgruppe, følgende:

  • Behovet for et privat plejehjem i Hillerød – da Generationernes kvarter er forsinket, kan det blive udfordrende for Hillerød kommune at overholde plejeboliggarantien, så behovet er større end nogensinde i Hillerød.
  • Vi havde en sag om døgnrytmelys på et plejehjem – et virkelig spændende tiltag, hvor velfærdsteknologi understøtter livskvalitet hos borgerne. I Venstre ser vi gerne endnu flere af sådanne tiltag. Ikke mindst ift. det offentlig-private samarbejde omkring velfærdsteknologiske løsninger i praksis.
  • Vi takkede de tre råd; Seniorrådet (tidligere Ældreråd), Handicaprådet og Udsatterådet for deres engagement, i forbindelse med meget fine årsberetninger.
  • Vi slog et slag for madordninger i daginstitutioner og skoler – dette syntes jeg kunne være virkelig interessant, at kigge nærmere på.
  • Sagsbehandlingsfrister blev endnu engang drøftet – jeg har stor respekt for de forældre, der kæmpede for, at blive hørt i sidste Byrådsperiode. Jeg håber I ser, at vi handler – selvom jeg godt ved der er et stykke vej endnu, ikke mindst ift. at genoprette tilliden til systemet.

Du kan se Byrådsmødet her: https://hillerod.kommune-tv.dk/watch/6120 – Jeg siger noget under følgende punkter: 14, 15, 16, 17, 34, 36 og 39. Det er selvfølgelig indenfor Omsorgs- og Livskrafts området, samt Børn, Familie og Unge, da jeg er politisk ordfører, for Venstre, her.

I ugen der gik blev den nye elevtalsprognose diskuteret i Børn, Familie og Ungeudvalget. Jeg skal stadig tage mig selv i, ikke at blive for irriteret over den præmis, at prognoser ligger til grund for mange af vores politiske beslutninger. I min optik er det for usikkert, hvilket denne prognose også er et eksempel på, da elevtallet afviger fra den tidligere. En viden der måske kunne have gjort jeg havde handlet anderledes f.eks. i forhold til at begrænse distriktskrydsere til Sophienborg eller ændring af skoledistriktsgrænserne i Hillerød Vest. Derfor skal man heller ikke være bleg for at kigge på, hvis noget skal omgøres. Når det er sagt, så må jeg også erkende, at hvis der ikke er prognoser, hvad skal vi så basere vores beslutninger på? Her tænker jeg ikke dem man kan se med det blotte øje, men de beslutninger der rækker både 5 og 10 år frem. Jeg lever derfor med præmissen! Er du nysgerrig på sagen findes den her: https://dagsordener.hillerod.dk/vis?id=fd374a9b-b826-462a-84fe-37e27c434705

Afslutningsvis vil jeg komme med en rigtig glædelig nyhed: Jeg er blevet Formand for Hillerød Ungdomsskoles bestyrelse. Det er jeg rigtig glad for – jeg har de sidste fire år set, qua jeg også sad i bestyrelsen der, hvilke fantastisk arbejde de gør og glæder mig til både at bidrage og følge det fremadrettet.

Rigtig god weekend derude – måske vi ses.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *